Stiu ca am promis de mult un articol despre ultima vacanta. Am decis cu o mana de prieteni sa ne petrecem trecerea dintre ani in afara tarii pe motiv ca “la noi e nasol si oricum ne costa tot atat “.

   Ne-am hotarat destul de tarziu, iar noi ne doream sa vizitam Viena. Dupa lungi cautari ne-am dat seama ca toate apartamentele faine erau deja rezervate iar hotelurile pline. Doar eram inainte de revelion, era de asteptat.

  Solutia a fost sa stam intr-un orasel din Cehia la 130 km de Vienna; Brno si sa impuscam mai multi iepuri dintr-o lovitura. Oraselul se afla intre Praga si Viena; deci iti ofera doua posibilitati, vizitezi si Praga, si Viena. Desi este al doilea oras ca marime dupa Praga, Brno este un oras ieftin; de fapt toata Cehia este ieftina. De aia toata lumea se imbulzeste in Praga. Daca nu gasesti cazare in Viena, in Brno va fi mereu o solutie, si vei fi la o ora si ceva distanta de Viena. Noi am rezervat un apartament cu 3 camere genial, fix in centrul orasului pentru 5 zile cu 1400 lei. (1400 \ 5 = 280 lei/pers). Hotel in Poiana Brasov sau Brno?

   Daca te duci cu masina in Viena, cauta garaje in care o poti parca cu aprox 10 eur/zi si scapa de grija ei. Daca stiam asta, evitam o amenda; nu foarte mare, dar ca orice amenda, iti strica starea. Plus ca in centrul orasului majoritatea parcarilor sunt pentru locatari si la fiecare doua ore trebuie sa te intorci sa mai cumperi bilete de parcare pentru ca nu sunt tonomate pe strada. In Praga e mai simplu, parcarile au culori si iti dai seama mult mai usor unde ai voie si unde nu.

  Iar acum regula de aur: nu manca niciodata in centru ! In niciun oras mare ! Sunt atat de multi turisti incat bucatarii chiar nu isi dau silinta, iar chelnerii nici nu vor sa auda de tine.

  Parcul Prater e cam pustiu iarna, dar daca vrei ceva distratie, patinoarul din fata primariei sigur te va incanta! Plus ca te poti pierde prin bucatele oferite de Targul de Craciun, care este fix langa.

  Multe muzee si locatii de interes pentru turisti sunt inchise in perioada revelionului, (nu te obosi sa te duci la Schonbrunn, gradina interioara este inchisa ). Mai degraba pierde-te pe strazi si cand simti ca ai ighetat, intra in cafenelele transformate din foste farmacii. Sunt foarte multe in jurul Catedralei Stephansplatz.

  Odata ce te-ai incalzit si vrei sa ingheti iar, iti mai dau doua variante: sa vezi un spectacol de opera gratuit, (odata ce ai ajuns la opera iti vei da seama despre ce este vorba), ori sa vizitezi catacombele de sub catedrala Stephansplatz.

  Daca reusesti si mai intarzii putin prin Viena, iti recomand si Aqua Terra Zoo mai ales daca ai si kinderii dupa tine.

  Stiu ca a trecut perioada sarbatorilor si stiu ca Viena este spectaculoasa tot timpul anului; dar iti mai dau o idee: pentru urmatorul revelion, trage o fuga la Praga ! Urca-te din timp pe “Castle Hill” si admira sutele de artificii care cuprind tot orasul !  Am sa mai mentionez “Praga” si cu alta ocazie intr-un articol viitor.

  Recent am primit foarte multe intrebari legate de costuri, so it goes: aprox 250 eur/pers pentru 5 zile; (Satul Mare, Brno, Praga, Viena); (motorina, cazari, restaurante si intrari la diverse atractii)

PS: Daca te opresti in Parndorf, o sa treci, cu siguranta de suma mentionata mai sus.

PS2:Da click aici si primesti o noapte gratis la prima ta cazare cu AirBNB

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.