Nu e cazul sa te imbraci in negru si sa te preligi ca o umbra pe pereti. Este suficient sa te joci cu un Fuji x100t si sa realizezi ca ai in mana o arma destul de puternica intr-un corp foarte mic. Cat de mic? Suficient cat sa iti incapa in buzunarul de la haina si sa il poti lua peste tot. Iesim din zona DSLR-urilor mari si grele si intram in zona compactelor premium. Nu am sa intru in detalii foarte tehnice pentru ca deja sunt o sumedenie de cifre peste tot, iar camera asta cu siguranta te va face sa uiti de timpi de expunere, diafragme corecte s.a. .
Cei de la Fuji sunt ascultatori la cererile clientilor iar x100t vine ca o confirmare a acestui lucru, aducand pe piata, fratele mai mare a primului model x100. Acum nu te astepta la prea multe lucruri in plus, in esenta este aceeasi camera, dar cu siguranta vizorul hibrid imbunatatit, mai multe stopuri pe inelul de diafragma si cateva stopuri in plus la corectarea expunerii nu strica. Are si Wi-Fi acum, in caz de vrei sa iti transferi fotografiile pe tableta sau telefon cat mai repede; fanii tai de pe instagram sigur se vor bucura.
Camera te ajuta sa obtii cadrul dorit din prima fara sa stai sa il setezi prea mult indiferent de stilul de fotografie abordat;
Am vorbit foarte rar despre echipamentul pe care il folosesc, pentru ca mi se pare irelevant si chiar nu imi pasa, atata timp cat poate surpinde ce vreau eu. Cred ca asta e si motivul pentru care imi place camera asta micuta; poate sa surpinda exact ce vad fara efort. DSLR-ul meu, care de obicei depaseste 1kg, are acum ~400g.
Pana la urma este vorba de placerea de a fotografia ce vrei tu, ce oameni vrei tu, ce locuri vrei tu, ce momente vrei tu.
Un alt lucru care m-a facut sa imi las camera mare si grea de o parte si sa imbratisez din ce in ce mai mult jucaria asta mica, este Leaf Shutterul. Pentru cei care nu stiu exact despre ce este vorba, cortina obturatorului se afla in obiectiv si se inchide precum o diafragma; astfel este foarte silentios si te poti sincroniza cu blitul la timpi de expunere foarte mari (1/1,000 la toate diafragmele, 1/2,000 f/4~f/16 si 1/4,000 f/8~f/16). Deci, o optiune pe care o gasim des la obiectivele dedicate camerelor de format mediu (Hasselblad, Phase One, S.A.), o gasim acum intr-o camera foto de-o palma.
Deci, daca nu stii inca ce sa pui pe lista Mosului anul acesta, poate ti-am dat o idee. Sunt sigur ca dupa ce o testezi te vei indragosti si tu. Astept sa imi spui ce impresie ti-a lasat.  (Pentru mai multe detalii intra in magazin)

Las mai jos cateva fotografii facute in weekend-ul acesta cu x100t:

Leave a Reply

Your email address will not be published.